2012. január 20., péntek

Évi táncoktatói vizsgája

2011 október 16-án egy éves intenzív képzési folyamat zárult le Évi számára. Csoportunk művészeti vezetője az ország egyetlen akkreditált, speciálisan orientális táncosokat és oktatókat képző tanfolyamán kíváló eredménnyel végzett.


"Ez az intézmény azért jött létre, hogy az orientális táncnak, mint az időtlen mozgásos művészetek egyik csodálatos formájának, megadhassa a neki járó tiszteletet, és a tánchoz közelítő ember belássa, hogy a felelősségteljes oktatáshoz jóval több kell, mint tánctudás." /Balla Tünde Aziza/
 

"A színvonalas oktatói működés és az őszinte produkciók létrehozásának igénye, a tanítványok és a közönség tisztelete meg fogja hozni azt az eredményt, ami ahhoz kell, hogy ez a műfaj Magyarországon is egészségesen élhessen, fejlődhessen a számos tehetséges tánctanár, művészi szintű táncos, elkötelezett "hobby-táncos" munkája nyomán."


Balla Tünde Aziza így fogalmaz honlapján a képzéssel kapcsolatban: "Célom, hogy a legkisebb településeken is a tánc sokoldalúságának megfelelően, sokrétűen képzett oktatók működhessenek, akik nem csak táncolni tudnak, hanem általánosan és speciálisan is műveltek. Jártasak például az anatómiában, művelődéstörténetben, a zeneelméletben, a szakmódszertanban és még jónéhány fontos témában. Maguk is birtokolják azokat az ismereteket, amelyeket a hastáncot tanulóknak meg kell kapniuk.
Alázatot és odaadást éreznek a tánc iránt, aminek égisze alatt fellépnek, tanítanak, és tudják, hogy felelősek az emberért, aki a tudásért hozzájuk fordul." 




 Mint a képek is bizonyítják a tanfolyam azért nem csak a sok tanulásról szólt. Az ország különböző pontjain élő táncosok között barátságok szövődtek, a közös ebédek alatt a táncélet legfrissebb pletykái is gazdát cseréltek. :)


Nincsenek megjegyzések: