2010. november 5., péntek

10. Jubileumi Raqs Sharki Nemzetközi Orientális Táncművészeti Verseny

Október hónap sok izgalmat és munkát tartogatott nekünk idén.

Hónap elején Nieto Mercedes gyönyörű és technikás koreográfiáját, a Zay El Asal -t tanulhattuk meg egy kimerítő workshop keretében (sosem tudunk ellenállni, ha továbbképzési lehetőség adódik:).

Aztán következett a III. Westorientál gála (képek és beszámoló lejjebb).

És a legnagyobb esemény ebben a hónapban:
a 10. Jubileumi Raqs Sharki Nemzetközi Orientális Táncművészeti Fesztivál és Verseny. Ez évek óta a legnagyobb szakmai verseny az orientális tánc hazai porondján, és a legkomolyabb megmérettetés, hiszen nemzetközi, főként egyiptomi táncművészekből álló zsűrijét kiemelkedő mestertanárok alkotják. Így idén többek között Nour, Yasser Al-Swery és Ehab Gaddala értékelték a versenyzőket.
A kétnapos verseny bővelkedett izgalmakban, ugyanis tavalyi eredményeinken felbuzdulva idén is indultunk kiscsoportos kategóriában Mystic Harem című számunkkal. Németh Katiért is szorítottunk, aki egyéni haladó kategóriában versenyzett .

ÉÉÉÉS az eredmények: Kati - haladó kategória 3. helyezés és Mystic Harem - kiscsoportos kategória szintén 3. helyezés:)!!


A Mystic Harem koreo korábbi változata megtekinthető itt: (minimális átalakítással táncoltuk a versenyen)
http://www.youtube.com/watch?v=hROtv5u-SrY

A kapott elismerések megkoronázásaként Évi meghívott előadóként fellépett a vasárnap esti Nugum Al Raqs Al Sharki- A Keleti Tánc Csillagai jubileumi gálán, ahol az előző 9 év győzteseit láthatta a közönség. Nieto Mercedes, Sefirah, Mahasti, a Nimfa Orientális Társulat, Caliana, Amira és az Amira Art Company - az est fellépői a teljesség igénye nélkül.

Külön köszönet kedvenc varrónőnknek, Adának, aki két új ruhával járult hozzá sikereinkhez (túlzás nélkül éjjel-nappal dolgozott értünk): Kati gyönyörű pávamintás ruhájában igazi eleganciával táncolt a színpadon, Évi Sanderella című koreográfiáját pedig gyönyörű, piros csipkével díszitett finom ruhában táncolhatta.

Íme két előzetes kép a ruhákról (még több képet Ada blogján találtok):
http://nada-ruha.blogspot.com















További képek hamarosan:)!



4 megjegyzés:

Dana írta...

Gratulálok az eredményeitekhez, csak a szólótáncaitokat láttam, de nagyon tetszett az elegancia, a nőiesség és a finomság, amivel előadtátok. Tetszik, ahogy a klasszikusabb irányvonalat képviselitek.

Igazán szeretnék gratulálni a "nada ruhának", ezekszerint Kati melltartó-öv szettje az ő munkája? csodálatos, tényleg leírhatatlan, mennyire tetszett! az járt a fejemben, h hol lehet ilyet venni, valószínűleg megfizethetetlen az ára, aztán pedig, h jójó, meg lehet venni, de akkoris valakinek el kellett készítenie. :)

Zafír Orientális Társulat írta...

Kedves Dana!
Köszönjük bíztató szavaidat! Nagyon örülünk, hogy tetszett!!!Már ezért is megérte belefektetni azt a rengeteg energiát és időt:)A klasszikus vonal képviselete Katzer Éva munkáját dícséri, aki a csoportunk oktatója és művészeti vezetője.Csodaszép koreográfiákat készít, talán jövőre többet is megmutathatunk belőle!

Az összes ruhánkat Németh Andrea (Nada) készítette éjt nappalá téve(szó szerint :)), minden energiáját és szeretetét belefektetve, ami azt hiszem sugárzik is a ruhákból. Eszmei értékét számítva jól gondolod, hogy megfizethetetlen a ruha, valójában azonban nem az!:)
Üdv: Kati

Mahasti írta...

Tényleg fantasztikusak a ruháitok! Mindegyik külön kis műalkotás!

Mahasti írta...

Bocsi, annyira belefelejtkeztem a ruhákba, hogy el is felejtettem gratulálni az eredményeitekhez! Ezúton pótolom: GRATULÁLOK! Csak így tovább!
Mahasti